Fienile renovation…the gaps have been framed

When it is finished, the second storey of the fienile will be an light and airy entertainment area. There will be open spaces in each wall which will allow good airflow and enable the property to be viewed from various angles.

For the last two days our muratore has been installing the earthquake ring and tidying up the stonework.

This has involved lifting steel reinforcing up to the roof, then bending it and tying it together in a cube shape which fits between the inner and outer stones of each wall.

Once this boxing is in place, the stonework around it is built up, levelled, tidied and pointed, then cement is poured into the framework.

The team of 3 worked in the sun yesterday…and in the rain today.

The giant tarpaulin that covers the entire roof is coming in very handy!

 

 

 

 

Advertisements

One response to “Fienile renovation…the gaps have been framed”

  1. Tom Prosapio says :

    That is some serious lumber. It should be beautiful when it is finished.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: